Top 10 cele mai proaste aeroporturi din lume. Pe ce loc e Henri Coandă din București
Topul a fost alcătuit recent de două publicații din Elveția și Germania.
Scriu despre ele pentru ca tu să știi ce te așteaptă dacă ajungi pe ele.
Surprinzător sau nu, pe listă se regăsește și Henri Coandă din București. Iată care sunt cele mai proaste 10 aeroporturi din lume:
10. Gatwick (Londra, Regatul Unit)
Al doilea aeroport ca mărime din Regatul Unit a reușit să adune un scor general de 6.62 din 10. Una dintre problemele majore raportate de pasagerii de aici este aglomerația. Din cauza fluxului mare de oameni, locația devine enervant de zgomotoasă și obositoare. În plus, părinții care au sosit sau plecat de pe acest aeroport au avut probleme mari. Aceștia susțin că infrastructura lui este oribilă pentru cei cu copii.
9. Billy Bishop (Toronto, Canada)
Este al nouălea aeroport ca mărime din Canada și 282.000 de pasageri l-au tranzitat doar în 2021. Are un scor general de 6,5 din 10 și cele mai bune recenzii ale sale se află pe Skytrax. Pasagerii se plâng că pierd mult timp aici din cauza lipsei de profesionalism a angajaților. Cu toate acestea, aeroportul a fost lăudat de o companie privată ca fiind „cel mai frumos pe care poți ateriza”, ocupând locul 8 în topul preferințelor acesteia.
8. Porto (Porto, Portugalia)
Al doilea cel mai mare aeroport din Portugalia a obținut un scor general de 6,46 din 10. Marea nemulțumire a pasagerilor care l-au tranzitat a fost timpul de așteptare la orice coadă. În plus, se pare că și mâncarea servită aici lasă de dorit. Cu toate acestea, sunt oameni care îl laudă în mediul online, susținând că este „unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa”.
7. Orly (Paris, Franța)
Cei care au pășit deja pe el știu faptul că este al doilea aeroport ca mărime din Paris, Orașul Îndrăgostiților. Are zilnic o mulțime de pasageri, dar mulți sunt nemulțumiți și acordă note foarte mici în recenzii. A fost declarat „cel mai prost aeroport din toate timpurile” de mulți călători, iar un pasager susține că și-a pierdut zborul din cauza că a avut o așteptare atât de „lentă și lungă”. Per total, Orly a reușit să adune un scor general de 6,37 din 10.
6. Manchester (Manchester,Marea Britanie)
Este al treilea aeroport din Marea Britanie și a adunat un scor general de 6,26 din 10. Cele mai multe puncte le-a pierdut din cauza consecvenței serviciilor. Unul dintre pasagerii care a tranzitat locația susține că a stat peste 2 ore pentru a își ridica valiza. Singurele puncte care au salvat aeroportul cât de cât de la o rușine mai mare au fost cele acordate pentru serviciile și magazinele de care pasagerii pot beneficia.
5. Aeroportul Internațional Malta (Malta)
Este singurul aeroport din Malta, o destinație de vacanță superbă și preferata multor englezi pe timp de iarnă. Locația a reușit să strângă un scor general de 6,05 din 10 în urma recenziilor online. Punctajul extrem de mic a fost obținut la capitolul consistență. Pasagerii susțin că aeroportul este mult prea mic pentru numărul mare de turiști care îl tranzitează. Motiv pentru care întârzierile sunt frecvente.
4. Henri Coandă (București, România)
Am ajuns și la momentul pe care mulți dintre voi îl așteptau. Aeroportul din Capitală, cel mai mare din țară, a reușit să obțină un scor general de 6,03 din 10. Toate cele 3 criterii în baza căruia se obține scorul general au avut note mici. Doar în anul 2021, primul după debutul pandemiei, 7 milioane de pasageri l-au tranzitat. Din păcate, experiența a fost neplăcută pentru mulți dintre ei. Unul dintre ei susține că locația îi amintește de anii 1960, în timp ce mulți susțin că angajații sunt „oarecum agresivi”.
3. Eindhoven (Eindhoven, Țările de Jos)
Este al doilea cel mai mare aeroport din Olanda și a obținut un scor general de 5,92 din 10. Pasagerii sunt nemulțumiți de locația mult prea mică pentru fluxul zilnic de oameni. În plus, se pare că personalul este „foarte nepoliticos”. Un alt pasager susține că aeroportul este ca un grajd, călătorii fiind nevoiți să aștepte în aer liber.
2. Aeroportul internațional din Kuweit (Kuwait City, Kuweit)
Are un scor general de 5,78 din 10. Doar în anul 2019, peste 15 milioane de oameni au tranzitat această locație. Din păcate, mirosul este cel mai respingător lucru pe care toți oamenii l-au raportat. Pe locul doi se află comportamentul lipsit de profesionalism al angajaților.
1. Lisabona Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)
Este considerat al 16-lea aeroport ca mărime din Europa. În anul 2019, peste 31 de milioane de oameni au trecut prin acest loc. Problema majoră pe care o întâmpină toți călătorii este coada de la controlul pașapoartelor. Se pare că unii oameni ajung să aștepte chiar și 6 ore pentru a trece punctul de frontieră. Prin urmare, scorul general este de 5,76 din 10, cel mai mic punctaj fiind primit la capitolul consistență.